Η πιο εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια

Κυριακή 30 Ιούνιος 2019
dolmadakia-greek-style-stuffed-vine-leaves-6.jpg

Φτιάχνουμε εύκολα ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα μας αποζημιώσει σε κάθε περίπτωση.

Υλικά

500 γρ. ρύζι

250 γρ. αμπελόφυλλα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μαρούλι μικρό

Δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι

Λάδι

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βουτάμε μέσα τα αμπελόφυλλα για μερικά δευτερόλεπτα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε το ρύζι σε ένα τηγάνι με τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, λάδι και ένα φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε ά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε και το μαρούλι, ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και τα τυλίγουμε με προσοχή. Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: http://thymetomango.com