Τα κεφτεδάκια είναι ένα πιάτο που αγαπάει όλη η οικογένεια. Γι αυτό εάν φτιάξετε τη σημερινή συνταγή δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
250 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή μισό μισό)
1 αυγό
20 γρ. ψωμί
Μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο
300γρ. πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε σε πολύ κρύο νερό.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ψωμί, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αυγό, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Ύστερα προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να απορροφηθεί. Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.