Η κολοκυθόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Παρασκευή 5 Ιούλιος 2019
crust-less-summer-zucchini-pie-550x782.jpg

Η σημερινή κολοκυθόπιτα είναι τόσο εύκολη και νόστιμη που θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό.

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκυθάκια

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 πατάτες    

 ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γραμμάρια γιαούρτι

400 γραμμάρια τυρί φέτα   

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 αυγά

 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με τη βοήθεια ενός τρίφτη. Στύβουμε τα κολοκυθάκια για να βγάλουν τα ζουμιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τις πατάτες, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το γιαούρτι, την φέτα τριμμένη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα ταψί απλώνουνε με ένα πινέλο λίγο λάδι και ρίχνουμε το μίγμα της και τέλος εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι μία ώρα ανάλογα με το φούρνο μας.

Πηγή φωτογραφίας: www.skinnytaste.com