Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή: Σπαγγέτι με μύδια και ντοματίνια

Σάββατο 20 Ιούλιος 2019
spaghetti-alle-vongole-e-pomodorini-ricetta-spaghetti-con-vongole-e-pomodorini.jpg

Τα μύδια με σπαγγέτι και ντοματίνια θα κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά 

320 γραμμάρια σπαγγέτι

1 κιλό αλάτι

400 γραμμάρια ντοματίνια

4 - 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδου

Εκτέλεση

Κατ 'αρχάς αφήστε τα μύδια σε ένα μπολ με κρύο νερό και με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τουλάχιστον 1 νύχτα. Αλλαγή νερού κάθε 3-4 ώρες.

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα μύδια σε μια κατσαρόλα μαζί με νερ, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε τα για περίπου 2 λεπτά στη φωτιά για να ανοίξουν. Δείτε ποια θαλασσινά είναι κλειστά και πετάξτε τα. Φυλάξτε το νερό αφού το έχετε φιλτράρει.

Πλένετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα μισά και τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.  Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια μαζί με το ζουμί τους και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά και όχι πολύ ξηρή κρεμώδης σάλτσα

Εν τω μεταξύ μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα σερβίρετε μαζί με τα μύδια και τα ντοματίνια προσθέτοντας μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό.