Σήμερα φτιάχνουμε φιλέτο σολομού με την πιο νόστιμη σάλτσα

Κυριακή 21 Ιούλιος 2019
orange-rosemary-glazed-salmon3-srgb.jpg

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα και ένα τον συνδυάσουμε με πορτοκάλι το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Υλικά

4 φιλέτα σολομού

1 κλαδάκι από δεντρολίβανο

Eλαιόλαδο

Aλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

2 πορτοκάλια

25 γρ. ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

25 γρ. νερό

1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο βγάζουμε τα φιλέτα σολομού, σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.

Πηγή εικόνας: www.cookingclassy.com