Σήμερα φτιάχνουμε φιλέτο σολομού με την πιο νόστιμη σάλτσα
21 Ιουλίου 2019
Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα και ένα τον συνδυάσουμε με πορτοκάλι το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1 κλαδάκι από δεντρολίβανο
Eλαιόλαδο
Aλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
2 πορτοκάλια
25 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
25 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο βγάζουμε τα φιλέτα σολομού, σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Πηγή εικόνας: www.cookingclassy.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.