Σήμερα φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες ταλιατέλες στο φούρνο με τυρί και ζαμπόν

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο φαγητό για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.

Υλικά 

1 πακέτο ταλιατέλες

300 γρ. ζαμπόν

600 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

1 φλ. γάλα

500ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά

Αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και τη μισή κρέμα γάλακτος.

Κόβουμε το ζαμπόν. Στρώνουμε τις μισές ταλιατέλες σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και από πάνω απλώνουμε  το ζαμπόν. Στρώνετε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Βάζουμε σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε ακόμα λίγο να ενσωματωθούν. Περιχύνουμε το ταψί με το μείγμα κρέμας γάλακτος και αυγών. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.