Ρολό πατάτας γεμιστό με τυρί και ζαμπόν και δεν θα θέλετε να τελειώσει

Κυριακή 28 Ιούλιος 2019

Tο γεμιστό ρολό πατάτας είναι πολύ απλό για να το φτιάξετε και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

800 ml γάλα

3 αυγά

Αλάτι

Μαϊντανός

Δεντρολίβανο

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ζαμπόν 200 γρ. ζαμπόν

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. μοτσαρέλα

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις μαγειρεύουμε σε γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, λίγο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια απλώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε το μίγμα σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο περίπου 30x25cm. Ύστερα προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε φέτες, τη μοτσαρέλα από πάνω και στο τέλος την τριμμένη παρμεζάνα.

Με τη βοήθεια του χαρτιού και με προσοχή τυλίγουμε το μίγμα έτσι ώστε να χηματιστεί ένα ρολό. Τοποθετούμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: blog.giallozafferano.it