Καλαμαράκια κοκκινιστά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
2 Αυγούστου 2019
Μια σπέσιαλ θαλασσινή συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
8 καλαμάρια καθαρισμένα
15 ντομάτες
Λίγες μαύρες ελιές σε γεύση
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός για να δοκιμάσετε
Πιπέρι, αλάτι
Μια χούφτα κάπαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ύστερα ρίχνουμε το λευκό κρασί και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ελιές και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Όταν μαλακώσει το καλαμάρι το αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.