Παραδοσιακή κοτόπιτα

Τζουλιάννα Καρνέζη
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Μια συνταγή για μια εύκολη κοτόπιτα,  ιδιαίτερα γευστική για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα οπτικά και γευστικά υπέροχο έδεσμα.

Υλικά 

4 φιλέτα κοτόπουλου

1 κουτί σφολιάτα 

200 γρ, ζαμπόνμ

2 κρεμμύδια

Αλάτι, πιπέρι
    
Υλικά για την κρέμα

4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
 
2 1/2 φλιτ. γάλα φρέσκο

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί 
 
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε, χωρίς την πέτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Για να φτιάξουμε την κρέμα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί. Ύστερα ρίχνουμε την κρέμα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε. 

Στρώνουμε ένα φύλο σφολιάτας σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: www.bbc.co.uk/food/recipes