Φτιάχνουμε Ιταλικό ριζότο cacio e pepe και δεν θέλουμε να τελειώσει

Δευτέρα 12 Αύγουστος 2019

Σήμερα μας ήρθε η όρεξη για ένα ριζότο, αλλά όχι κάτι περίπλοκο. Έτσι φτιάξαμε ριζότο  cacio e pepe και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε. 

Υλικά 

320 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

120 γραμμάρια ιταλικό τυρί Caciocavallo

Ζωμό λαχανικών

1 λεμόνι

Πιπέρι σε κόκκους

Ελαιόλαδο

Αλάτι 

Εκτέλεση 

Πρώτα παίρνουμε το πιπέρι και αντί να το τρίψουμε το κόβουμε με ένα μαχαίρι και το αφήνουμε στην άκρη. Για να φτιάξουμε το ριζότο προσθέτουμε το άψητο ρύζι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί ελαφρά χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε αλάτι και στη ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών λίγο κάθε φορά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου ένα τέταρτο της ώρας ή μέχρι το ρύζι να παραμείνει ελαφρώς al dente. Ακριβώς πριν από το τέλος του μαγειρέματος τρίβουμε τη φλούδα από το λεμόνι, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όσο είναι ζεστό το caciocavallo. Ρίχνουμε το πιπέρι από πάνω, λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

 

TRENDING ARTICLES