Φτιάχνουμε Ιταλικό ριζότο cacio e pepe και δεν θέλουμε να τελειώσει
12 Αυγούστου 2019
Σήμερα μας ήρθε η όρεξη για ένα ριζότο, αλλά όχι κάτι περίπλοκο. Έτσι φτιάξαμε ριζότο cacio e pepe και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε.
Υλικά
320 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
120 γραμμάρια ιταλικό τυρί Caciocavallo
Ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι
Πιπέρι σε κόκκους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα παίρνουμε το πιπέρι και αντί να το τρίψουμε το κόβουμε με ένα μαχαίρι και το αφήνουμε στην άκρη. Για να φτιάξουμε το ριζότο προσθέτουμε το άψητο ρύζι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί ελαφρά χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε αλάτι και στη ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών λίγο κάθε φορά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου ένα τέταρτο της ώρας ή μέχρι το ρύζι να παραμείνει ελαφρώς al dente. Ακριβώς πριν από το τέλος του μαγειρέματος τρίβουμε τη φλούδα από το λεμόνι, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όσο είναι ζεστό το caciocavallo. Ρίχνουμε το πιπέρι από πάνω, λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.