Μια εύκολη και λαχταριστή τάρτα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
2 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
Βασιλικό
100 γρ. αλεύρι 00
50 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
100 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού
120 γρ νερού
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
150 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αλεύρια μαζί με το κάρυ, με 3 κουταλιές λάδι, 120 γραμμάρια νερό και λίγο αλάτι. Πλάθουμε καλά δημιουργώντας μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τα κομμάτι μελιτζάνας σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά χωρίς λάδι.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μετά από μερικά λεπτά ρίχνουμε τους κύβους μελιτζάνας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τν ανοίγουμε και τη βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το μίγμα με τις μελιτζάνες και τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180 °.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.