Λαχταριστά αλμυρά donuts χωρίς βούτυρο και λάδι

Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2019

Όταν σκεφτόμαστε donuts το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια γλυκιά λιχουδιά. Παρόλα αυτά σήμερα θα τα φτιάξουμε στην αλμυρή εκδοχή και θα τα λατρέψετε. 

Yλικά

160 γραμμάρια πατάτες

170  γραμμάρια αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κρόκο από ένα αυγό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μίξερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το κρόκο αυγού, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη πλάθουμε τα donuts τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.