Πεντανόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με μοτσαρέλα και λουκάνικο

Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2019

Σε 30 λεπτά θα απολαμβάνετε την πιο νόστιμη συνταγή. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 

Υλικά 

500 γρ. ζυμαρικά 

400 γρ. σάλτσα ντομάτας 

300 γρ. λουκάνικο

150 ml  λευκό κρασί 

1 κρεμμύδι 

200 γρ. μοτσαρέλα 

80 γρ. παρμεζάνα

Ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε το λουκάνικο που το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με το λουκάνικο και ανακατεύουμε. 
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί προσθέτουμε τα μισά μακαρόνια με το λουκάνικο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και τη μισή μοτσαρέλα και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά .