Σήμερα ετοιμάζουμε σπιτικά πεϊνιρλί

Τρίτη 8 Οκτώβριος 2019

Mάθετε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο ψήσιμο, αλλά και το μεγάλο μυστικό για το πιο νόστιμο πεϊνιρλί.

Υλικά 

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

100 γρ. αλεύρι σταρένιο 

9 γρ μαγιά σκόνη 

220 ml γάλα χλιαρό 

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

1 κουτ. γλ. αλάτι 

1 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη 

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα στερεά υλικά και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Εκεί ρίχνουμε το λάδι και το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Όταν πια ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης, βγάζουμε τη ζύμη και τη ζυμώνουμε ελαφρώς σε έναν αλευρωμένο πάγκο. Στη συνέχεια επανατοποθετούμε το ζυμάρι στη λεκάνη και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει. 

Όταν είναι πλέον έτοιμη, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης για το κάθε πεϊνιρλί, περίπου 2,5x5cm. Τοποθετούμε μέσα ό,τι θέλουμε, σάλτσα, τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας εύκαιρο. Κλείνουμε τα και αφού βρέξουμε με λίγο νερό τις μικρότερες πλευρές, πιέζουμε προσεχτικά αλλά καλά τα πεϊνιρλί, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψί που του έχουμε απλώσει λαδόκολλα.