Το πιο εύκολο σουφλέ με τυριά

Πέμπτη 10 Οκτώβριος 2019

Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που δεν θα θέλετε να τελειώσει...

Υλικά 

8 αυγά

150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

150 γραμμάρια  τριμμένη παρμεζάνα

 ½ λίτρο γάλα

100 γραμμάρια αλεύρι

125 γραμμάρια βούτυρο

Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε δυο μπολ και χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα τελευταία καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό για  να μην κολλήσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τελευταία προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.