Πεντανόστιμη σαλάτα με σολομό και πατάτες για όσους κάνουν δίαιτα

Παρασκευή 11 Οκτώβριος 2019

Εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι χορταστικό και με λίγες θερμίδες, η σημερινή συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή. 
 

Υλικά

3/4 κιλού σολομό

12 μικρές πατάτες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού μουστάρδα

1 κ. γλυκού ζάχαρη

 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού

 6 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε το σολομό το σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 ,λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να τις καλύψει και τι αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι) περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον άνηθο.  Στο τέλος ρίχνουμε το το dressing  και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.notenoughcinnamon.com