Η κις λορέν είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλμυρές τάρτες και προέρχεται από την περιοχή Lοrraine της Βόρειας Γαλλίας. Είναι νόστιμη και πολύ ντελικάτη.
Υλικά
Για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια βούτυρο
Για τη γέμιση
10 φέτες μπέικον
250 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
450 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη ζύμη και τη ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί.
Πάνω στη ζύμη βάζουμε το μπέικον και το τυρί. Ενώ σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά στην τάρτα και ψήνουμε για 35 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Πηγή φωτογραφίας: cooking.nytimes.com/recipes
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.