Σήμερα ταξιδεύουμε στην Ιταλία και φτιάχνουμε σούπα Pappa al Pomodoro (σούπα με ψωμί και ντομάτα)
6 Νοεμβρίου 2019
Η σούπα Pappa al Pomodoro κατάγεται από την Τοσκάνη και φτιάχνεται για να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα – σε αυτή την περίπτωση, ψωμί και ντομάτες. Pappa σημαίνει «πολτός» και αυτή είναι η σωστή πυκνότητα της σούπας.
Υλικά
900 γρ. ντοµάτες, χοντροτριµµένες
1 λευκό κρεµµύδι
200 γρ. µπαγιάτικο χωριάτικο ψωµί, χωρίς την κόρα
800 ml καυτός ζωµός κοτόπουλου
20 φύλλα βασιλικού, ψιλοκοµµένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση
Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα, και σοτάρουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι Αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, για 5 λεπτά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουµε το ψωµί και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά.
Ρίχνουµε τον ζωµό και συνεχίζουµε το μαγείρεμα ια άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να διαλυθεί το ψωµί και να πήξει η σούπα.
Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον βασιλικό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε καπάκι και την αφήνουµε για 1 ώρα για να πήξει.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.