COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μακαρονάδα πουτανέσκα: Εύκολη, λαχταριστή, πικάντικη


15 Νοεμβρίου 2019

Μακαρονάδα πουτανέσκα: Εύκολη, λαχταριστή, πικάντικη

Η Πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια από τις πιο γνωστές Ιταλικές μακαρονάδες. Σπάνια μια πάστα μπορεί να κάνει τόση εντύπωση στο πιάτο, αλλά η συγκεκριμένη θα σας ενθουσιάσει. 

Υλικά

300 γραμμάρια σπαγγέτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες

 2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. γλυκού ρίγανη

10 ελιές χωρίς κουκούτσι

2 αντζούγιες

2 κ.σούπας κάππαρη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνουμε τις αντζούγιες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.   

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.