COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστή ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο


12 Δεκεμβρίου 2019

Λαχταριστή ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο

Έχει μπει για τα καλά ο Δεκέμβριος και το κλίμα που επικρατεί γύρω μας, μας θυμίζει πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Όλοι έχουμε ξεκινήσει να κατεβάζουμε τις κούτες από το πατάρι με τα στολίδια, τα λαμπιόνια και η κάθε γωνιά του σπιτιού γεμίζει από μαγεία. 

jenny.gr

Κακά τα ψέματα αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι από εμάς επηρεαζόμαστε από το κλίμα της χαράς και της αγάπης. Τις ημέρες αυτές έχετε την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς. Να γευτείτε τη λάμψη των ημερών κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια, να κάνετε ψώνια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και να καθίσετε γύρω από το γιορτινό τραπέζι και να απολαύσετε τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. 

Τα φετινά Χριστούγεννα γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά φτιάχνοντας την πιο νόστιμη ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο παρέα με το Lurpak®, που παράγεται από 100% αγνό αγελαδινό γάλα χωρίς συντηρητικά και μια κουταλιά αρκεί, για να μετατρέψει το φαγητό σε μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης.

jenny.gr

Υλικά 

1 ολόκληρη γαλοπούλα

100 γρ. μαλακό βούτυρο Lurpak® (αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)

Φύλλα δάφνης

Για το γλάσο

 400 γρ. σάλτσα μύρτιλου

150 γρ. καστανή ζάχαρη

75 ml χυμός φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα

 ½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε τον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε την γαλοποπούλα σε ένα βαθύ ταψί και καλύψτε τη με το μαλακό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίστε την με φύλλα δάφνης.

Βάλτε τη στον φούρνο και ψήστε για 2 ½ ώρες.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε όλα τα συστατικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα, μαγειρεύοντας τα για σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αφαιρέστε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.  

Μετά από 2 ½ ώρες, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και καλύψτε τη με μεγάλη ποσότητα γλάσου. Τοποθετήστε τη ξανά στον φούρνο και μαγειρέψτε την επιπλέον για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.