Πεντανόστιμα ζυμαρικά με μπέικον και σπανάκι

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Βάζουμε ένα ποτήρι κρασί και απολαμβάνουμε τη σημερινή συνταγή. 

Υλικά 

350 γραμμάρια ζυμαρικά

180 γρ. σπανάκι 

140 γρ. πεκορίνο

50 γρ. αποξηραμένων ντομάτες

80 γρ. μπέικον

Εκτέλεση  

Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψάκια με χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. 

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και1 κουταλιά της σούπας ξύδι, βυθίζουμε τις αποξηραμένες ντομάτες, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχει τα προσθέτουμε στο σπανάκι με τις ντομάτες, ρίχνουμε από πάνω το πεκορίνο και το μπέικον και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it