
Το κότσι είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια.
Υλικά
1 κότσι χοιρινό με πέτσα περίπου 2 κιλά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
350 ml. μπύρα
1 κ.σ. δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πέτσα, προσέχοντας να μην πάει βαθιά και κόψει το κρέας. Κάνουμε μασάζ στο κρέας με το αλάτι ώστε να εισχωρήσει σε όλα τα σημεία και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Βάζουμε το κότσι σε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και την μπύρα και μαγειρεύουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 2 ώρες και 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να γίνει τραγανό. Αλείφουμε τακτικά το κότσι με τα υγρά του ταψιού.
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.