Τη δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε...
Υλικά
1 ρολό σφολιάτας
3 κολοκυθάκια
100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
100 γραμμάρια τυρί προβολόνε
2 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδου λιωμένο με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε περιστασιακά, μειώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα. Εντωμεταξύ κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια και τον τσιγαρίζουμε για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι που είχαμε μαγειρέψει τα κολοκυθάκια.
Στη συνέχει τον μεταφέρουμε στην πιατέλα με τα κολοκυθάκια. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε το τυρί και τα κολοκυθάκια με το σολομό και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και από απάνω ρίχνουμε το μίγμα με το αυγό, τα κολοκυθάκια και το σολομό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.everyday-delicious.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.