Vegan βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα και μπρόκολο

Τρίτη 21 Ιανουάριος 2020

Υγιεινή, θρεπτική και τόσο νόστιμη μπροκολόσουπα, που θα σας γίνει συνήθεια. 

Υλικά 

400 γρ. μπουκέτα μπρόκολου

400 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους

2 φλ. γάλα σόγιας 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1 κ.γ. μουστάρδα 

4 φλ. ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού

Πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα και τα καρυκεύματα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ύστερα χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και σερβίρουμε.