COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια στο φούρνο χωρίς κρέας


23 Ιανουαρίου 2020

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια στο φούρνο χωρίς κρέας

Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων παιδιών. Όμως το τηγανητό κρέας δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, για αυτό και σήμερα δεν τα τηγανίζουμε αλλά δεν βάζουμε ούτε κρέας. Είναι όμως πεντανόστιμα.

Υλικά 

500 γρ. φασόλια 

400 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια

1/2 φλι. βρώμη

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο πρωί τα βράζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα, με 2 φλιτζάνια νερό για κάθε 1 φλιτζάνι φασολιών και τα μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα ανά διαστήματα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Στη συνέχεια βάζουμε το μισό μείγμα στο μπλέντερ και το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Στο μείγμα που έχουμε βάλει στο μπλέντερ προσθέτουμε τη βρώμη, τα φασόλια και τη σάλτσα σόγιας και χτυπάμε.

Προσθέτουμε τον πολτό στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατευουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά και από τις δυο μεριές. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.