Πεντανόστιμο ριζότο καρμπονάρα

Δευτέρα 27 Ιανουάριος 2020

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. 

Υλικά 

60 γρ. ρύζι για ριζότο 

2 κρόκοι

2 κουταλιές φρέσκιας κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ μπέικον

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

250 ml ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά τους κρόκους αυγού με την κρέμα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι για 3 λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το ρύζι και μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όταν μαγειρευτεί το ρύζι, απενεργοποιούμε τη θερμότητα και ρίχνουμε τους κρόκους ε την κρέμα, ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.misya.info