Το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
350 γρ. αλεύρι
3 αυγά
400 γρ. πατάτα
1 κουταλάκι αλάτι
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
500 γραμμάρια κιμά βοδινού κρέατος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
300 ml μπεσαμελ
250 γρ μοτσαρέλα
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα με λίγο λάδι. Μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε τον κιμά και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά, στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες και ζυμώνουμε μέχρι να επιτευχθεί μια ομοιογενής ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη περίπου μισό εκατοστό και στη συνέχεια κόβουμε σε ορθογώνια, ώστε να έχουμε το σχήμα από τα λαζάνια.
Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε στη βάση λίγο λάδι και προσθέτουμε το πρώτο στρώμα λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ, τη μοτσαρέλα, τη σάλτσα και λίγο παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Στο τέλος βάζουμε ένα στρώμα φύλλο πατάτας, την μπεσαμέλ και άφθονη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν με καφέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C .
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.