COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμος μουσακάς χωρίς κρέας


2 Φεβρουαρίου 2020

Πεντανόστιμος μουσακάς χωρίς κρέας

Φτιάχνουμε το αγαπημένο μας ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό χωρίς κρέας και είναι πεντανόστιμο. 

Υλικά 

2 μελιτζάνες 

2 κολοκυθάκια

3 πατάτες

1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 λίτρο γάλα

1 φλ αλεύρι 

1 πλάκα βούτυρο

1 αυγό

Ελαιόλαδο 

Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Τηγανίζουμε με λίγο λάδι τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.  
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα και λίγο νερό. Βράζουμε για 10-15 λεπτά .
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τέλος στρώνουμε και τα κολοκυθάκια. Βάζουμε από πάνω τη σάλτσα με τα μανιτάρια . 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο σε κομμάτια, το αλεύρι και αλατοπίπερο. Τα βάζουμε πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στο φαγητό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα. 

Πηγή φωτογραφίας: https://choosingchia.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.