Λαχταριστά κεφτεδάκια πατάτας σε υπέροχη σάλτσα κάρυ

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020

Δοκιμάστε αυτό το φαγητό και είμαστε σίγουροι πως θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε. 

Υλικά 

600 γραμμάρια πατάτας

360 γραμμάρια τόφου

25 γραμμάρια  αμύλου αραβοσίτου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι

400  γραμμάρια πολτού τομάτας

200 ml από γάλα καρύδας 

30 γραμμάρια κάσιους

½ κουταλάκι κάρυ 

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ

1 πρέζα πιπεριάς τσίλι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κύβους και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ταμπονάρουμε το τόφου με χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, κατόπιν το κόβουμε το σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ενώνουμε το τόφου με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε  στονφούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά.

Κόβουμε το κρεμμύδι, θερμαίνουμε μια σταγόνα λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και μια πρέζα αλάτι και το σοτάρουμε  για λίγα λεπτά. Προσθέυουμε τα κάσιους, τον πολτό ντομάτας και το γάλα καρύδας και μαγειρεύομε τη σάλτσα για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια υγρή σάλτσα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια  και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.piccolericette.net