Δοκιμάστε αυτό το φαγητό και είμαστε σίγουροι πως θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε.
Υλικά
600 γραμμάρια πατάτας
360 γραμμάρια τόφου
25 γραμμάρια αμύλου αραβοσίτου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
400 γραμμάρια πολτού τομάτας
200 ml από γάλα καρύδας
30 γραμμάρια κάσιους
½ κουταλάκι κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 πρέζα πιπεριάς τσίλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κύβους και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ταμπονάρουμε το τόφου με χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, κατόπιν το κόβουμε το σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ενώνουμε το τόφου με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε στονφούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά.
Κόβουμε το κρεμμύδι, θερμαίνουμε μια σταγόνα λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και μια πρέζα αλάτι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέυουμε τα κάσιους, τον πολτό ντομάτας και το γάλα καρύδας και μαγειρεύομε τη σάλτσα για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια υγρή σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.piccolericette.net
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.