Λαχταριστά και ζουμερά vegan μπιφτέκια

Σάββατο 7 Δεκέμβριος 2019

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα λατρεύει τις vegan συνταγές και μπορούμε να το αποδείξουμε.

Υλικά

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα 

2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ. σούπας χυμό λεμονιού

3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

150γρ. τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάνε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. 

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Και τα απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: frommybowl.com