Μοσχαρίσιο κρέας alla Pizzaiola: Μια απλή και πεντανόστιμη Ιταλική συνταγή

Τρίτη 11 Φεβρουάριος 2020

Μια παραδοσιακή ιταλική και πολύ απλή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 
 

Υλικά 

4 φέτες μοσχαρίσιο κρέας 

10 ντοματίνια

200 γραμμάρια πολτού τομάτας

1/2 κρεμμύδι

10 πράσινες ελιές

2 κουταλιές κάπαρη 

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλεύρι

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε  για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά. 

Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες και στη συνέχεια τον πολτό ντομάτας, την κάπαρη και τις πράσινες ελιές. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά, αλατίζουμε ελαφρά και σερβίρουμε. 
 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it