Ζουμερό και λαχταριστό κοτόπουλο με αμύγδαλα

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Μια πολύ νόστιμη αλλά και ιδιαίτερη συνταγή για κοτόπουλο που θα ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά 

500 γρ. στήθος κοτόπουλο

130 γρ.  αποφλοιωμένα αμύγδαλα

15 γρ. τριμμένο τζίντζερ

Αλεύρι 

60 γρ. κρεμμύδια

25 γρ. σπορέλαιο 

60 γρ.  σάλτσα σόγιας

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβουμε τος στήθος σε κομμάτια 1-2 εκατοστά και τα περνάμε από το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπορέλαιο το σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 20 νερό και ανακατεύουμε. . Εάν το κοτόπουλο τείνει να κολλήσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα αμύγδλαα σε ένα τηγάνι και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.