Έχετε δοκιμάσει ποτέ Frittatine di pasta; Μια γεύση που μας έρχεται από την όμορφη Νάπολη

Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2020

Η σημερινή συνταγή προέρχεται από την όμορφη Νάπολη και είναι  μια πραγματική λιχουδιά.

Υλικά 

350 γραμμάρια σπαγγέτι

500 ml μπεσαμέλ

150 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους

100 γραμμάρια κατεψυγμένων μπιζελιών

Μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

150 γραμμάρια αλεύρι 00

250 ml ζεστό νερό

Αλάτι

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση  

Ξεκινάμε λιώνοντας τα μπιζέλια και τα κρατάμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τους κύβους ζαμπόν, τα μπιζέλια, ένα τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. 

Καλύπτουμε με ένα φύλλο ψησίματος και το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.Μετά το χρόνο ανάπαυσης κόβουμε το μίγμα σε πολλούς δίσκους ζυμαρικών. 
    
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με 250 ml νερό και μια πρέζα αλάτι. Περνάμε τους δίσκους των ζυμαρικών πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από την τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια στο χτυπημένο αυγό και πάλι στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις ομελέτες σε καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα και στις δύο πλευρές. Αποστραγγίστε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.