Κοτολέτα α λα μιλανέζε: Μια πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
20 Φεβρουαρίου 2020
Μια εύκολη, καθημερινή, νόστιμη συνταγή που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά και έχει αντέξει το τεστ αιώνων.
Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες λεπτά κομμένες, με το μισό κόκκαλο
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Έχετε ζητήσει από τον χασάπη τις μπριζόλες λεπτά κομμένες περί τα 6-8 χιλιοστά, ώστε να μην χρειαστεί να τις χτυπήσουμε. Στην περίπτωση όμως που οι μπριζόλες είναι πιο χοντρές τις χτυπάμε ελαφρά τις κοτολέτες για να ανοίξουν.
Ύστερα χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Βουτάμε τις κοτολέτες μέσα στο αυγό κρατώντας έξω το κόκαλο και στη συνέχεια τις περνάμε από τη φρυγανιά από όλες τις μεριές. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τις κοτολέτες για 5 λεπτά από κάθε μεριά, ώστε να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και γαρνίρουμε αν θέλουμε με φέτες λεμονιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.