Συνταγή για τους πιο νόστιμους ρεβυθοκεφτέδες

Σάββατο 22 Φεβρουάριος 2020

Βάζουμε ένα ποτήρι κρασί και απολαμβάνουμε τη σημερινή συνταγή που είναι πεντανόστιμη. 

Υλικά 

450 γρ ρεβίθια κονσέρβα

50 ml νερού

1 αυγό

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

60 γρ. φρυγανιά + για το πανάρισμα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μίξερ και τα ανακατεύουμε μαζί με το νερό για να αποκτήσουν μια ομοιογενή κρέμα. Αν έχουμε φρέσκα ρεβίθια, τα αφήνουμε στο νερό για 12 ώρες, ύστερα τα μαγειρεύουμε σε ζεστό νερό και μετά τα βάζουμε στο μίξερ. 

Προσθέτουμε ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Για να γίνει το μείγμα πιο γευστικό και πιο συμπαγές, προσθέτουμε επίσης την παρμεζάνα και τη φρυγανιά. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά. 

Σε αυτό το σημείο δουλεύουμε με τα χέρια το μίγμα και φτιάχνουμε μπάλες των  25-30 γραμμαρίων και στη συνέχεια να τις περνάμε από τριμμένη φρυγανιά. 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Εναλλακτικά, μπορούμε να τους μαγειρέψουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.