Εύκολα και λαχταριστά κρεμμυδοπιτάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και ζαμπόν

Πέμπτη 27 Φεβρουάριος 2020

Μια συνταγή τη Νότιο Ιταλία και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Υλικά

1 ρολό έτοιμης ζύμης

300 γρ κρεμμύδια

150 γρ ζαμπόν

150 γρ μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

1 αυγό

½ ποτήρι γάλα

3 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν αρχίζει να γίνεται χρυσό, ρίχνουμε λίγο νερό, τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με γάλα και λίγο αλάτι. Κόβουμε τη ζύμη τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο καθένα λίγο κρεμμύδι, μια φέτα μοτσαρέλα και το ζαμπόν. Τα κλείνουμε αναδιπλώνοντας τις γωνίες και σφραγίζοντας καλά. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί τα βουρτσίζουμε με το αυγό και μαγειρεύουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Photo credits : www.theflavorbender.com