Λαχταριστά ζυμαρικά με κολοκυθάκια και μπέικον στον φούρνο

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Εάν θέλετε να φτιάξετε τα μακαρόνια με διαφορετικό τρόπο τότε η σημερινή συνταγή είναι η κατάλληλη επιλογή.

Υλικά

200 γραμμάρια ζυμαρικά

2 κολοκυθάκια

100 γραμμάρια μπέικον

150 γρ κίτρινο μαλακό τυρί

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

250 ml μπεσαμέλ

1 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για λίγα λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά. Όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί μαζί με το μπέικον. Από πάνω προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με τη μπεσαμέλ και το μαλακό τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.