Το μπιφτέκι σολομού είναι ένα νόστιμο πιάτο και ένας ενδιαφέρον τρόπος για να φάτε ψάρι.
Υλικά
400 γραμμάρια φρέσκου σολομού
100 γραμμάρια ψίχα από το ψωμί
Γάλα
70 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ψίχουλα με το γάλα. Αφαιρούμε τα αγκάθια από τον σολομό και στη συνέχεια τον ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή με το μίξερ. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τον σολομό, το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε με τα χέρια. Θα πρέπει να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, αρκετά μαλακή.
Πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια και στη συνέχεια τα περνάμε από το γάλα και από την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.