Ζουμερό και λαχταριστό μπιφτέκι σολομού

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020

Το μπιφτέκι σολομού είναι ένα νόστιμο πιάτο και ένας ενδιαφέρον τρόπος για να φάτε ψάρι. 
 

Υλικά

400 γραμμάρια φρέσκου σολομού

100 γραμμάρια ψίχα από το ψωμί

Γάλα

70 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Μουσκεύουμε τα ψίχουλα με το γάλα. Αφαιρούμε τα αγκάθια από τον σολομό και στη συνέχεια τον ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή με το μίξερ. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τον σολομό, το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε με τα χέρια. Θα πρέπει να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, αρκετά μαλακή. 
 
Πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια και στη συνέχεια τα περνάμε από το γάλα και από την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.