COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η μυστική συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια


The Jennettes

30 Μαρτίου 2020

Η μυστική συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

Το νούμερο 1 μυστικό για αφράτα μπιφτέκια είναι το πολύ – μα πολύ καλό πλάσιμο του κιμά. Όσο περισσότερο τον πλάσετε, τόσο περισσότερος αέρας θα εισχωρήσει στο κρέας. Οπότε πλάθετε τον κιμά, σηκώνοντας τη μισή ποσότητα, τοποθετώντας τη πάνω στην άλλη και πιέζοντας με τις παλάμες προς τα κάτω.

Ο κιμάς θα πρέπει να είναι περασμένος στη μηχανή δυο φορές, ώστε να κολλάει πιο εύκολα και να μην διαλύεται. Προσθέστε στον κιμά τριμμένη ντομάτα που κάνει τα μπιφτέκια πολύ μαλακά. Αν το κρέας που επιλέγετε για τον κιμά είναι άπαχο και σκληρό, τότε προσθέστε στη συνταγή σας ούζο ή κρασί ή ξύδι που σπάνε τις ίνες, μαλακώνουν το κρέας και το μαρινάρουν.

Αφού πλάσετε τον κιμά για 5-6 λεπτά, προσθέστε τριμμένο κρεμμύδι (όχι κομμένο) και τα υπόλοιπα μυρωδικά που χρησιμοποιείτε, αφήστε τον κιμά να κάτσει για μερικές ώρες για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αποφύγετε την τριμμένη φρυγανιά, αντίθετα βάλτε στον κιμά μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί ή μουσκεμένο παξιμάδι. Η φρυγανιά τραβάει τα υγρά του κιμά με αποτέλεσμα τα μπιφτέκια να είναι σκληρά.

Πλάστε το κάθε μπιφτέκι για μερικά λεπτά, ρίχνοντας το από τη μια παλάμη στην άλλη. Έτσι ο κιμάς θα μείνει ενωμένος και δεν θα σπάει στις άκρες. Τα μπιφτέκια σας πρέπει να είναι ίδια σε μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Αν κάποια είναι πιο μικρά θα ψηθούν πιο γρήγορα και μέχρι να γίνουν τα μεγάλα θα στεγνώσουν και θα είναι σκληρά.

Ψήστε τα μπιφτέκια σε ταψί με λίγα υγρά όπως λάδι, κρασί και λίγο νερό ή λάδι, νερό και λίγη μουστάρδα ή λάδι, ξύδι (απλό ή βαλσάμικο) και νερό.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.