Τέλεια μαλακά ψωμάκια με γιαούρτι και σπόρους

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμα και μαλακά ψωμάκια γιαουρτιού και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε. 

Υλικά 

500 γραμμάρια αλεύρι

150 γραμμάρια γιαούρτι

190 ml γάλα

25 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

7 γρ. μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Ελαιόλαδο

Σπόροι (λινάρι, ηλίανθος, παπαρούνα, μαύρο και άσπρο σουσάμι, κύμινο, μάραθο)

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε, έως ότου όλα τα υλικά αναμειχθούν ομοιογενώς. Εάν δεν διαθέτετε  μίξερ, μπορείτε προφανώς να εκτελέσετε τις ίδιες λειτουργίες ζυμώντας με το χέρι. 

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Μετά από αυτό το διάστημα βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη διαιρούμε σε 14 μπαλάκια των 60 γραμμαρίων το καθένα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε απόσταση (καθώς θα φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), τα βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με τους σπόρους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.