Αυτά το χορτοφαγικά χοτ- ντογκ είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή και το μόνο που χρειάζεται είναι να τα τυλίξετε σε ένα ψωμάκι
Υλικά
250 γρ. τόφου
2 κουταλιές της σούπας σόγιας
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 1/8 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το τόφου σε ένα μίξερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας σόγιας και 100 ml νερό και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο και κύμινο και χτυπάμε πάλι όλα τα υλικά για περίπου δύο λεπτά.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Σχηματίζουμε ρολά το καθένα και τα τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω μια σίτα και από πάνω όπου βγαίνει ο ατμός τοποθετούμε τα χορτοφαγικά λουκάνκα με το αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το νερό. Τα αφήνουμε για 45 λεπτά.
Για να μαγειρέψουμε τα χορτοφαγικά λουκάνικα, τα ξετυλίγουμε και τα σιγοβράζουμε στο νερό για πέντε λεπτά ή τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ή τα βάζουμε στο φούρνο. Σερβίρουμε σε ψωμάκια hot dog μαζί με κέτσαπ, μουστάρδα.
Πηγή φωτογραφίας: www.vegkitchen.com/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.