Τέλειες τυροκροκέτες με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα
8 Απριλίου 2020
Τέλειες τυροκροκέτες με χρυσαφένια κρούστα.
Υλικά
300 γρ. γκούντα
300 γρ. γραβιέρα
3 ασπράδια αυγών + 1 κρόκος
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
300 γρ. φρυγανιά τριμμένη, για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον κρόκο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες για 3 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα. Στραγγίζουμε καλά τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.
Πηγή φωτογραφίας: www.whiskaffair.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.