
Η μαγειρίτσα είναι το πιο αγαπημένο, παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας.
Υλικά
1 μέτρια αρνίσια συκωταριά
2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια
2 μαρούλια
1/2 ματσάκι άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο και τα μαρούλια. Κόβουμε σε κομμάτια τη συκωταριά και τη μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα όσο είναι ζεστή.
Photo credits https://www.saveur.com
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.