Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τόνο

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Τα μακαρόνια με τόνο είναι ένα απλό πιάτο, γρήγορο, ιδανικό για κάθε περίσταση και για κάθε εποχή. Η ελαφριά γεύση του τόνου και η έντονη γεύση της ντομάτας ταιριάζουν μεταξύ τους και απογειώνουν το πιάτο. 

Υλικά

300 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. τόνο

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

1/2 κουταλάκι αντζούγιες 

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο 

60 γρ. μαϊντανός 

Μερικά φύλλα βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε. 

Ανοίγουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου δέκα λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα και την προσθέτουμε στα ζυμαρικά και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού. 

Πηγή φωτογραφίας:www.cucchiaio.it/ricetta