Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με μακαρόνια και κόκκινη σάλτσα

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Μια φανταστική μακαρονάδα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε μπόλικη γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή.

Υλικά

400 γραμμάρια σάλτσας ντομάτας

400 γρ. μακαρόνια

400 γραμμάρια κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μεσαία πατάτα

1 αυγό

Αλεύρι

Μαϊντανός

Βασιλικός

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με ένα ματσάκι μαϊντανό. Βράζουμε την πατάτα και όταν είναι έτοιμη την ξεφλουδίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό και την πατάτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλατατοπιπερώνουμε και πλάθουμε μικρές μπάλες. Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. 

Όταν έχουν πάρει χρώμα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με 2 φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε.