Το κέικ ελιάς είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, για όσους προτιμούν τις αλμυρές από τις γλυκές γεύσεις.
Υλικά
3 αυγά
100 ml σπορέλαιο
100 ml γάλα
180 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
100 γραμμάρια πράσινες ελιές
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
1 φακελάκι μαγιά για αλμυρές πίτες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το λάδι με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί πεκορίνο και μια πρέζα αλάτι.
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τη μαγιά και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, ελέγχοντας με οδοντογλυφίδα. Αφαιρούμε από το φούρνο το κέικ ελιάς και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.