Και σε ποιον δεν αρέσουν οι πατάτες; Η σημερινή συνταγή είναι τόσο λαχταριστή που δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
50 γρ. βούτυρο
500 γρ. μοτσαρέλα
1 ποτήρι γάλα.
2 αυγα
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες.
50 γρ. παρμεζάνας τριμμένη
50 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, τα τριμμένα τυριά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους και το ζαμπόν. Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το μίγμα, απλώνοντάς το με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Photo credits: https://blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.