Τα πιο νόστιμα λαζάνια με μπεσαμέλ από φιστίκια και τυρί προβολόνε
15 Μαΐου 2020
Αγαπάτε τη λαζάνια; Σας αρέσει το φιστίκι; Τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την κλασική συνταγή για λαζάνια.
Υλικά
1 λίτρο ζεστό γάλα
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
12 φρέσκα φύλλα λαζάνια
200 γρ μπέικον
200 γρ τυρί μοτσαρέλα
250 γρ τυρί προβολόνε
Ξύσμα από ένα λεμόνι
150 γρ φιστίκια
40 γρ παρμεζάνα
50 ml ελαιόλαδο
3 φύλλα βασιλικού
2 κ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε αργά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα φιστίκια χωρίς το κέλυφος, μαζί με το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το βασιλικό, λίγο νερό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το πέστο φιστικιού στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα στρώμα μπεσαμέλ και στη συνέχεια στρώνουμε τα λαζάνια μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω μπεσαμέλ και προσθέτουμε το τυρί προβολόνε κομμένο σε κύβους και τη μοτασαρέλα. Απλώνουμε το μπέικον και 1 κ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά, τελειώνοντας με ένα στρώμα λαζάνια, μπεσαμέλ και ψιλοκομμένα φιστίκια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20/25 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: https://altacucina.co/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.