Λαχταριστά ζυμαρικά με ντομάτα, ελιές και κάπαρη

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Μια πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι...

Υλικά

360 γραμμάρια ζυμαρικών

800 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

200 γραμμάρια τόνου σε λάδι 

100 γραμμάρια μαύρες ελιές

40 γραμμάρια κάπαρη

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Όταν το σκόρδο πάρει χρώμα, το αφαιρούμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, τις ελιές, τον τόνο και την κάπαρη. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο για γεύση.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it