Φτιάχνουμε τραγανές κοτομπουκιές και ξετρελαίνουμε μικρούς και μεγάλους

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Είναι μικρές και τραγανές και γίνονται… νόστιμες πολύ

Υλικά 

500 γρ. στήθος κοτόπουλου 

150 ml γάλακτος

80 γρ. ψωμί για σάντουιτς

1/2 κρεμμύδι 

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Αλεύρι για το πανάρισμα 

Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα 

Αλάτι 

Για το κουρκούτι 

60 γρ. αλεύρι 00 

30 γρ. άμυλο καλαμποκιού/ κορν φλάουρ

80 ml γάλα

1  αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισμα

Σπορέλαιο 

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Για το κουρκούτι: Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού, την πάπρικα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μίγμα χωρίς σβόλους. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Μετά το χρόνο ανάπαυσης του κοτόπουλου, το στραγγίζουμε  από το γάλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μίξερ μαζί με το ψωμί, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε. Όταν έχουμε ένα σιμπαγές μίγμα, πλάθουμε τις κοτομπουκιές και τις αφήνουμε στο ψυγείο για για μισή ώρα.

Όταν περάσει ο χρόνο περνάμε τις κοτομπουκιές πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το κουρκούτι και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

Όταν ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Ύστερα τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού και είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it